Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Is är is – och is är hal!

21 september 2011

Snart drar den årliga debatten igång om dubb eller dubbfritt! Den brukar vara ivrigt påhejad av diverse förstå-sig-påare, trafikforskare och politiker med varierad erfarenhet och kunskap.

Vi Bilägare vill förstås vara med och dra sitt strå till stacken. Här kommer det första påståendet: Dubbdäck har mycket bättre grepp på vårt farligaste väglag – is.

Om man väljer friktionsdäcket i stället för det dubbade av samma fabrikat – så får man en bromssträcka som är mellan 15 och 30 procentenheter sämre. Kör man däremot på is som är riven av dubbdäck så är skillnaden mindre. Men i fyra fall av fem är dubbdäcket bättre. (Se ViB:s däcktest i nummer 13)

Påstående nummer två: ABS och ESP kan inte ändra på det förhållandet, bara förbättra säkerheten. Ju sämre friktion och grepp desto mindre blir förbättringen. Så långt fakta.

Vi Bilägares långtestbilar har med några få undantag alltid körts på friktionsdäck. Men då handlar det om rutinerade förare, nya bilar och färska däck.

Slutsats: Alla borde få välja däck efter den säkerhetsnivå man anser sig behöva och det vägunderhåll vintertid som råder lokalt! Den senaste vintern visade att snösvängen inte klarade jobbet ens i Stockholm. Bussar och lastbilar borde också ha friktionsdäck! Utan undantag.