Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ingen hetsjakt på Stockholmare

23 oktober 2013

Jag måste säga att jag blir lite trött på jakten på pendlare i Stockholmsområdet. Det är visserligen i många fall motiverat att ifrågasätta varför boende i närförort åker bil in till Stockholm. Men det är ju också så att de som bor lite längre ut fortfarande tjänar mycket tid på bilresa. Kollektivtrafiken fungerar bäst på lite kortare avstånd.

Boende utanför sta’n ska självklart helst åka T-bana eller buss. Eller cykla. Och de som envisas med att åka bil ska straffas med trängselavgifter både när de kör in och ut ur sta’n.

Dessutom är våra politiker tydligen rörande ense om att avgiftsbelägga den enda kringfarten – om man nu kan kalla Essingeleden för kringfart. Den leder ju ändå trafiken in i en förödande trafikpropp.

Nyligen uttryckte en engelsk forskare kritik mot att Stockholm inte lyckats minska bilåkandet bland den egna stadsbefolkningen. Men bilåkandet försvarades av trafikborgarrådet Ulla Hamilton.

Och när Stockholmarna vill ge sig ut på helgerna så råder minsann inga trängselavgifter. Och att de själva ordnar milsvida köer när sommarstugorna ska besökas är det ingen som ifrågasätter, eller att det ska finnas P-platser vid skärgårdsbåtarna. Då är det inget tal om att åka T-bana, bussar eller cykel!