Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

I dag fick jag guldklockan

24 maj 2011

Så har jag till slut fått min guldklocka. Den är väldigt snygg. Jag tittar på armen och har lite svårt att förstå, att jag jobbat mer än 25 år på Vi Bilägare. Snacka om att tiden har flugit iväg! Men så är det, tiden går fort när man har roligt. Och roligt har vi nästan jämt på redaktionen.

Under mina 25 år som journalist på Vi Bilägare har utvecklingen inom bilvärlden skenat. När jag började hade till exempel snacket om bilsäkerhet precis kommit igång. Vi gjorde några egna krocktester tillsammans med Folksam och Statens Väg- och Transportforskningsinstitut för att visa på hur farliga dåtidens bilar kunde vara. I dag har Euro NCAP krocktestat runt 400 bilmodeller och kravet på hög säkerhet är självklart.

Katalysator, krockkuddar, hybridteknik... det fanns inte när jag började skriva för Vi Bilägare. Jag var med och provade de första ESP-systemen på BMW:s provbana nångång på 80-talet. Sen var jag också med och nästan välte med Mercedes A-klass, dramat som blev första steget mot ESP i alla bilar.

Jag har provkört uppåt ett hundratal nya bilar nästan varje år. Det blir... många. Ofta får jag frågan vilken som är min favoritbil. Det säger jag inte!

25 år är ett kvarts sekel. Hemska tanke! Nu kanske jag borde börja fundera på, om det inte är dags att bli vuxen och sluta leka.