Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Hyperintressanta kombibilar testas

26 augusti 2013

Dags för test igen. Det blir höstens första för min del. De tre bilar vi plockat ut den här gången är hyperintressanta, i alla fall enligt min åsikt.

Vi låter nya Volkswagen Golf Sportscombi (med namnet lånat från Saab) möta Skoda Octavia Combi i en spännande match i matchen. Båda bilarna har samma drivlina – 150 hk-diesel i kombination med sexstegad DSG-låda.

De gör att de kan jämföras rakt av i flera viktiga avseenden, inte minst när det gäller bränsleförbrukning och ägarekonomi. Frågan är vilken av de båda VW-kusinerna som är mest prisvärd när alla faktorer vägs in? Det ska testlaget göra sitt yttersta för att försöka ta reda på.

Tredje bil i testet är Toyotas första kombi i Golf-klassen sedan 2005, då Corolla försvann. Modellen heter Auris Touring Sports och den är, till skillnad från Golf och Octavia, bensindriven. Men den har förstås en elmotor också - det handlar med andra ord om en hybrid.

Frågan är om den dubbelmotoriserade Auris-kombin kan mäta sig med de båda diesel-konkurrenterna när det gäller förbrukning och övriga kostnader? Även den saken utreds i vårt stora test som publiceras i nummer 13 av papperstidningen. Den kommer i slutet av september, så håll ut!