Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Hur ska Victor Muller orka?

8 november 2011

Egentligen skulle jag ägna dagen åt att grunna på finalisterna till Årets Bil; vilka sju bilar jag vill ha med i slutomgången. Men jag har ytterligare en månad på mig att lösa det problemet, för nu jobbar Årets Bil-juryn med andra tidsramar.

Finalisterna blir offentliga först efter årsskiftet och sen utses vinnaren först måndagen den 5 mars, dagen innan bilsalongen i Genéve öppnar. Det blir spännande för ingen vet i förväg vilken bil som kommer att vinna. Kuverten med de sista rösterna sprättas upp på plats, på scenen vid bilsalongen.
 
Men det är lite svårt att fundera på Årets Bil-kandidater, för mina tankar går hela tiden till Saab. Jag blev helt perplex i går kväll, när nyheten om att GM stoppat affären kablades ut. Arma människor i Trollhättan. Än en gång åker de ner i bråddjupet, just som de hade börjat skymta ytan.

Nu är spekulationskarusellen i full gång: Är det dödsstöten för Saab eller bara en förhandlingsfint från GM? Det finns lika många teorier som analytiker. Jag vet lika lite som någon annan och kan bara ansluta mig till dem som hoppas att det går vägen för Saab, på ett eller annat sätt. Men jag frågar mig hur många gånger Victor Muller ska orka starta om?