Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Helljus och finger

4 oktober 2012

Man upphör aldrig att förvånas över vissa medtrafikanter och den aggressivitet, eller snarare brist på tålamod, som vissa visar. Körde på Autobahn helt nyligen, sträckan Hamburg-Flensburg.

Ibland blir det ju tvåfiligt och ibland måste farten tas ned rejält när långsamtgående fordon ska köra om andra långsamtgående fordon. Jag körde ytterfil och närmade mig en sådan kortege och sänkte förstås hastigheten. I backspegeln ser jag en fet Merca som dyker upp, och plötsligt blinkar på att jag ska flytta på mig till innerfil, när jag är så gott som framme vid den långsamtgående karavanen. Jag duttar till på bromsen, för att markera att jag ogillar förarens tilltag.

Det dröjer säkert flera minuter i långsamt tempo innan vi kommit förbi långtradarna och på nytt kan öka farten. Jag går tillbaka till innerfil – och då svischar förstås Mercan förbi. Tro inte att föraren hade coolat ned sig under de här minuterna, nej, snarare tvärtom. Jag får fingret så det bara stänker om det.

Man kanske inte ska hetsa upp sig i onödan – men om jag uttrycker mig snällt: ”Fy för sådana medtrafikanter”, så förstår ni vad jag menar.