Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Grabbig grävare som griper tag

14 februari 2014

En grävare är bara en maskin. Eller?

Det här är en Volvo EW160R. Vad det står för vet jag inte. Men det jag vet är att just den här EW160R väcker berättigad uppmärksamhet. Folk tittar till. Särskilt dagisgrabbar har jag lagt märke till. Och så jag.

För det mesta är ju anläggningsmaskiner postgula. Och man är så van vid att många maskiner har den färgen att man silar bort och knappt ser dem.

Men den här hjulgrävaren ser man. Den är lackad in något som liknar "oceanblått" med matchande flammor och en storkäft baktill. Hela maskinen är överströdd med lampor. Det är bra! Inte bara snyggt utan gör också att den syns så att man kan hålla sig på behörigt avstånd.

Fast jag gick lite för nära när jag tog en av bilderna, varför föraren gav ett varnande tut, när grävaren och vagnen skulle flytta sig ett stycke.

Passande nog har ägaren försett sitt arbetsredskap med en egen regskylt med texten "Lampan". Släpvagnen fullbordar kitet. Den har matchande blå fälgar och en träffande streamer baktill!

Fler borde måla upp sina maskiner. Man ser dem och ler. Och den här är gör dessutom bra reklam för sin ägare och förare.