Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

God Jul, Q-Park!

7 december 2011

Jag önskar att jag ägde en allmän parkeringsplats. Himmel, vad det går att tjäna pengar på en sådan! Inte minst genom att lappa alla stackare som inte betalar ordentligt. På mitt skrivbord ligger en sådan där förhatlig gul remsa, en hälsning från Q-Park.

Den fick jag klockan 09 04 en morgon när jag stannat till på en helt tom parkeringsplats för att göra ett ärende in i hyreshuset bredvid. P-platsen, ett 20-tal tomma rutor, tillhör en restaurang. Den öppnar inte förrän framåt lunch, så jag tog inte upp plats för någon gäst.

Men vad hjälpte det mot Q-Parks regler? P-vakten måste ha lurat i buskarna, för lappen kom på rutan direkt. Jag har förstås försökt protestera via mail, men det är som att köra huvudet i väggen.

På den tomma planen råder parkeringsförbud tills restaurangen öppnar, påpekar Q-Park. Det sitter en skylt (som jag inte såg) som visar vilka tider man får parkera och mot detta faktum finns inget motargument. 450 kronor fattigare blev jag, pengar som jag minsann hade behövt till julklappar. God Jul, Q-Park!