Bild
Nästa artikel

God Jul, Q-Park!

Biltestarbloggen

Jag önskar att jag ägde en allmän parkeringsplats. Himmel, vad det går att tjäna pengar på en sådan! Inte minst genom att lappa alla stackare som inte betalar ordentligt. På mitt skrivbord ligger en sådan där förhatlig gul remsa, en hälsning från Q-Park.

Den fick jag klockan 09 04 en morgon när jag stannat till på en helt tom parkeringsplats för att göra ett ärende in i hyreshuset bredvid. P-platsen, ett 20-tal tomma rutor, tillhör en restaurang. Den öppnar inte förrän framåt lunch, så jag tog inte upp plats för någon gäst.

Men vad hjälpte det mot Q-Parks regler? P-vakten måste ha lurat i buskarna, för lappen kom på rutan direkt. Jag har förstås försökt protestera via mail, men det är som att köra huvudet i väggen.

På den tomma planen råder parkeringsförbud tills restaurangen öppnar, påpekar Q-Park. Det sitter en skylt (som jag inte såg) som visar vilka tider man får parkera och mot detta faktum finns inget motargument. 450 kronor fattigare blev jag, pengar som jag minsann hade behövt till julklappar. God Jul, Q-Park!

Kommentarer

#1
2011-12-07 17:06

Ja hemskt. Det behövs politiker som har bilvisioner, politiker som vill bilägare väl och skapar en humant bilsamhälle. Det ska lätt att använda, billigt att köpa och köra och äga bil. Det går att kombinera med en realistisk miljöpolitik och socialt rättvist samhälle. Bilen måste inte vara syndabock och skampåle och mjölkko.

#2
2011-12-07 17:32

Dessa parasiter är då inget som höjer stämningen i trafiken.

Förra Julafton var det minst sagt snöoväder nere i Kalmar, och en som skulle fira Jul hos vänner kunde och ville inte ställa bilen på gatan. Det fanns liksom inte plats på grund av snön, och man ville inte stå ivägen för snösvängen heller.
Så, bilen parkerades utanför en ICA-affär istället. En stor tom parkering, inget var ju öppet.
Juldagen kl. 05.00 var p-vakterna och satte böter! För det var ju affärernas parkering... Att de inte var öppna, och att gatan var full spelade ingen roll...

#3
2011-12-07 18:47

Eftersom parkeringen kontrolleras av Q-park är det tomtmark vilken någon äger,tomtägaren vill inte ha bilar parkerade på sin egendom vid vissa tider.

Själv använder/lånar jag inte någons privata egendom utan tillstånd.

#4
2011-12-07 21:03

Man bor på landet slipper alla lapplisor. haha ha..

#5
2011-12-07 23:51

Har man råd å köpa bil så har man råd med utgifterna som kommer på köpet..

#6
Raymond K
2011-12-08 10:15

Ibland lönar det sig att kolla upp vad som gäller parkeringsplatsen. De var ju tomma av förekommen anledning.

#7
2011-12-08 13:42

Det är oftast fastighetsägaren som bestämmer hur griniga de ska vara, ingen politiker. Q-park kräver formodligen att det ska va lätt för bilisterna att göra fel annars får de ju ingen inkomst på uppdraget. För det är väl alltid nån form av prestationslön som gäller. Där ligger problemet!

Tänk om man skulle vända på det så deras löner ökade ju färre som parkerade fel. Då skulle dom bli parkeringsvärdar istället som hjälpte folk att inte hindra andra men i övrigt var smidiga.

Jag fick böter för att släpvagnen hängde utanför rutan på en helt tom stor gästparkering i en förort. Man skulle alltid ha dubbla biljetter om man har släp sa dom. Hur ska en norrlänning veta sånt?

#8
2011-12-08 15:33

4a hjul e kul.. :

Dumheter.

#9
2011-12-08 15:56

Dessa individer bötfäller även de som gör rätt för sig för de vet att det är så omöjligt att överklaga, men det är en annan historia...

#10
2011-12-08 17:15

Hultarn: Läs lag (1984:318) fortfarande gällande,om kontrollavgift vid olovlig parkering, 10&. där det står"Om det med hänsyn till omständigheterna i samband med den olovliga parkeringen skulle stå som uppenbart oskäligt att ta ut kontrollavgift FÅR AVGIFTEN INTE TAS UT. Jag tror inte att parkeringsbolagen kommit så långt i sin läsning av bestämmelserna. Tyvärr ger sig folk för lätt och betalar böterna. När det gäller denna typ av parkering, i motsats till gatuparkering; skall man inte betala, det är P-bolagens sak att bevisa att man har gjort fel. Betalar man anser de att man godkänt anmärkningen, sen är det kört och går inte att ändra på.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.