Bild
Nästa artikel

Gjorde kombin till racer

Biltestarbloggen

Jag träffade racingveteranerna Rickard Rydell och Janne "Flash" Nilsson på en pressträff häromdagen (här kan du läsa mer om STCC-premiären). Till helgen är Rickard tillbaka på skandinaviska racingbanor igen efter 20 år i utlandstjänst.

Rickard är fortfarande hur stor som helst i England, framför allt uppmärksammad för Volvos stora PR-kupp när man 1994 ställde upp med en Volvo 850 kombi i brittiska mästerskapet. 1998 vann Rydell så småningom titeln, men då i en mer "racingnormal" S40.

Ska bli kul att se 43-åringen på hemmaplan igen, nu i en Chevrolet Cruze. "Flashen" i sin tur har hunnit bli 50 och är bara säker på en sak – och det är att Rydell INTE kommer att vinna årets STCC. Nu kör vi!

Taggar: Biltestarbloggen,

Kommentarer

#1
2011-04-21 11:28

Saknar gamla BTCC. Det var lite som väldigt väldigt dyr folkrace! Enda som är lika intressant att se nu för tiden är Race of Champions. Minns när jag var liten och Johan Thorén ledde Race i SVT. Det var tider det :p Och dom knuffades och krockade och körde av vägen. Och flög. Ohhh :p

#2
2011-04-22 00:00

Håller med, BTCC-sändningarna missade man inte frivilligt, den engelska komentatorn var också kul att höra på

#3
2011-04-24 11:01

Kan inte finnas en bättre säsong än BTCC 1992. De tre sista varven har mera action än en hel säsong idag http://www.youtube.com/watch?v=bCij9mYIokA Sedan med Murray som kommentator för perfektion.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.