Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Gissa nya långtestbilen!

21 december 2012

Det var lite som julafton hos oss för några dagar sedan. Chefredaktör Carle, bildchef Petersson och reporter Rönnblom drog iväg norrut efter lunch för att hämta en av de nya bilar som ska ingå i nya långteststallet. Julstämningen ökade några grader på grund av att bilen faktiskt har röd lackering.

Men för Niklas Carle innebär nog fakturans belopp att han har en mer nykter hållning till hämtningen av denna bil. Den har i sin grundversion ett förhållandevis attraktivt pris. Men Vi Bilägare har fått med en hel del komfortutrustning, vilket fick priset att skena uppåt.

Det beror på att vi egentligen ville ha viss säkerhetsutrustning som man alltså får i vissa paket. Å andra sidan kan man nog säga att om vi valt en premiumbil med all detta så skulle den bilen säkerligen passera 300 000-kronorstrecket – och det gör inte denna bil!

Vi har den senaste veckan ägnat oss åt att köra runt med vinterdäck hit och dit för att aktuella handlare ska kunna skruva på vinterhjul på våra fem nya bilar.

Just den här bilen kunde återförsäljaren leverera med det odubbade vinterdäck vi valt att köra alla bilar på – i år Nokian Hakkapeliitta R, vilket besparade oss från en extrasväng eller onödigt lång väntan.

Det ni ser, delvis, är alltså en helt ny bil som kommer långväga ifrån. Men vad är det för bil? Var så god och gissa! Nya långteststallet presenteras i Vi Bilägare nummer 1/2013 som utkommer i mitten av januari.