Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Förtjust i nyckelfria lås

11 november 2013

Det finns mängder av olika mer eller mindre avancerade komfortfinesser på nya bilar. En del kan man både ha och mista, medan andra blir närapå beroendeframkallande.

Själv är jag sedan en längre tid tillbaka svårt betuttad i nyckelfria lås-/startsystem. Det är så jäkla bekvämt att slippa hala fram fjärrkontrollen varje gång man ska öppna, låsa eller starta bilen. Nyckelklumpen kan ligga orörd där i fickan och ändå har man fullt tillträde till bilen. Helt suveränt och värt varenda krona, om du frågar mig!

Lika förtjust är jag inte i en annan finess, som numera är standard på många bilar. Jag talar om automatiskt avbländbara innerbackspeglar. De fungerar enligt min mening sällan som det är tänkt, vilket börjar märkas nu när höstmörkret faller. Jag vet inte hur många gånger jag varit tvungen att helt enkelt vika undan backspegeln för att slippa bli bländad av bakomvarande bilar.

Slutsats: upplåsning och start får gärna ske med så mycket automatik som möjligt - men backspegeln vill jag själv kunna blända av!