Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Förslag på bra testvägar?

14 februari 2012

Jag har varit ute och åkt och det är minsann inte lätt att hitta bra testvägar. Vi brukar ofta åka uppåt Värmland där det finns en del fina stråk, men när Svenska Rallyt ockuperade både vägar och flygplatsen i Hagfors måste jag söka mig åt andra håll.

Jag drog upp en slinga söderut och det började inte alls bra. Färjan över Bråviken hade havererat och det var ingen idé att välja den härliga slingan från Jönåker till Kvarsebo där man kör på den gula båten. Vi fick ta Europavägar till någon dryg mil söder om Söderköping.

Vid Ringarum börjar en väg mot Åtvidaberg och den är krokig och kul. Vi fortsatte till Kisa och där tog det roliga slut. Trots att det såg lovande ut på kartan blev det idel raka vägar mot Eksjö och Värnamo och det var nästan svårt att hålla sig vaken…

Nattuppehållet efter 50 mil var i Bredaryd. Hört talas om den metropolen? Där finns ett värdshus som har eget ölbryggeri, en samling av cirka 2 500 ölflaskor, uppåt 200 ölsorter att provdricka och som inte det vore nog tillhandahåller man även cirka 300 whiskysorter.

Tråkigt nog gillar jag varken öl eller whisky men det var kul att titta på alla flaskor.

På hemvägen prickade jag in en ljuvlig slinga norr om Bredaryd, mellan kyrkorna i Åker och Bondstorp – grusväg på sommaren och nu skönt snötäckt och hal. Men sen blev det trista rakor igen väster om Vättern. Vi vek av mot Stockholm i Kumla och i Flen var vi så uttråkade och sömniga att vi måste stanna på OK och dricka kaffe för att orka ända hem.

Testen? Jo, vi var ute med tre familjebussar. En är körglad, en är bekväm och en är fyndigt inredd. Gissa vilka!

Förresten vill jag gärna ha hjälp med att hitta nya, krokiga och skojiga vägar att testa bilar på. Helst inom en radie av 25 mil från Stockholm. Jag är tacksam för alla förslag!