Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Hopp om kyla och intressant test

4 januari 2013

Är just nu i färd med att beställa bilar för mitt första större test på det nya året. Planen är att försöka få tag på nya Toyota Auris, som vi i så fall tänker ställa mot klassledaren VW Golf och outsidern Seat Leon.

Ett, som jag tror, högintressant test. Kan den nya Toyotan matcha Golfen? Och vad har spanska Seat, som är byggd på samma teknik som VW:n, att komma med i sammanhanget?

Nu gäller det bara att allt går i lås. I så fall sticker vi ut med de tre bilarna om knappt två på veckor och testresultaten hittar du i nr 3 av papperstidningen som kommer ut i mitten av februari.

Men innan vi tussar ihop Auris, Golf och Leon ska jag iväg till nordvärmländska Långberget för en veckas vintertest med tidningens nya långteststall. Startskottet för det äventyret går i Enköping den 7 januari och målgången sker fredagen därefter.

Dagarna fram till vintertestveckan får ägnas åt att hålla tummarna för ett väderomslag till snö och kyla. Det är för närvarande lite dåligt med de sakerna, men prognosen lovar i alla fall nedåt tio minusgrader under testveckan.

Hoppas nu bara att meteorologerna har rätt!