Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Feg design av Audi

12 mars 2012

Ändra aldrig på ett vinnande lag! Det verkar vara den ledstjärna som gäller för Audis designavdelning. Och den följs uppenbarligen slaviskt.

Ett exempel är senaste generationen Audi A3, som hade premiär på bilsalongen i Genève. Gäsp, gäsp är min enda kommentar till utseendet. Men inte för att det är direkt misslyckat eller fult, utan för att karosslinjerna är i stort sett identiska med föregångarens.

Vid ett snabbt ögonkast syns det överhuvudtaget inte att det handlar om en alldeles ny modell. Hur kul är det när man parkerar sin dyrt inköpta ögonsten på garageuppfarten?

Samma trista design-feghet gäller för övrigt många andra Audi-modeller. Även i fallet A6 och A8 är de nya modellerna snarlika den gamla.

Dessutom är A6:an förvillande lik den mindre A4-modellen, vilket knappast gör saken roligare. Vad var det som svischade förbi – en A4 eller en A6? Det är många gånger svårt att avgöra, också för ett tränat öga.

"Vorsprung durch technik” har länge varit Audis devis. Men lite mer ”vorsprung durch design” skulle inte skada. I alla fall inte enligt min åsikt.

Håller du med mig, eller...?