Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Fantastisk bil till fantastiskt pris

15 oktober 2012

Har precis kommit hem igen efter en vecka i biltestarnas Mecka. Jag talar om sammandragningen av Årets Bil-kandidaterna i danska Tannisby.

Bättre än så kan man inte ha det som motorjournalist. Massor av bilar samlade på ett ställe – det är bara att köra och utvärdera så mycket man orkar och hinner.

Men nu är jag tillbaka i den grå vardagen och sitter fast förankrad bakom datorn och plitar på nästa test. Det handlar om tre fyrhjulsdrivna skogsmullar i lite olika prisklasser ur VW-gruppens sortiment. Alla har modellbeteckningar som börjar på ”All”; Skoda Superb Alldrive, VW Passat Alltrack och Audi A6 Allroad.

Frågan är vilken som ger mest för pengarna. Inte helt lätt att utreda och jag har inget svar på den saken än. Bästa köp kan utses först när alla ekonomiska och andra egenskaper analyserats och vägts samman och så långt har jag inte hunnit än.

Men en sak är helt klar. Ser man enbart till själva bilen kör Audi A6 Allroad ifrån sina båda testkonkurrenter på i stort sett alla punkter. Audin imponerar stort, både på landsvägen och på mer svårframkomligt underlag. En fantastisk bil, kort sagt.

Fast priset är förstås också ganska fantastiskt. Vårt testexemplar gick på nästan 650 000 kronor, och då hade bilen ändå den klenaste V6-dieseln på 204 hk.

Hur det slutligen gick i ”Allbils”-testet får du reda på i mitten av november. Då publiceras resultatet i papperstidningen.