Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

En späckad dag väntar

21 maj 2013

Det kommer ofta inbjudningar till redaktionen. Många företag vill att vi ska komma och titta på nya saker som är mer eller mindre intressanta att skriva om. En hel del av inbjudningarna tackar vi nej till. Tiden räcker inte och det som ska visas är ofta heller inte så intressant för våra läsare.

Men nu ligger en ovanligt lockande inbjudan på mitt bord! I juni ska jag åka till Göteborg. Inget spännande resmål jämfört med Nice, Biarritz och andra platser som jag nyligen besökt, men det jag ska få uppleva kommer säkert att göra mig häpen.

Volvo ska demonstrera sin senaste säkerhetsteknik. Jag kommer att få köra en bil som kan prata med en annan bil och jag får också åka med och vara passiv förare i en bil som följer efter en annan och styr sig själv, även på kurvig väg. Systemet "Animal detection" har varit på gång länge, men nu ska Volvo visa att bilarna kan upptäcka och bromsa för djur. Dessutom utlovas demonstrationer av säkerhetsteknik som ännu så länge är hemlig. Det lär bli en späckad dag.

Med sina nya system kommer Volvo att befästa sin ställning som världens säkraste bilmärke. Hoppas bara att de kinesiska ägarna begriper vilken oersättlig kunskap som finns hos teknikerna i Göteborg.