Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Gissa nya långtestbilarna – bil 1

7 januari 2014

Hela förmiddagen har gått åt till att fotografera Vi Bilägares fem nya långtestbilar och det var en blöt tillställning. Regnet hällde ned och nu börjar jag bli rätt nervös på den tjuriga vinter som inte vill komma. Nästa vecka är det dags för vintertesten med våra nya bilar och kommer det inte snö och kyla till dess lutar det åt fiasko.

Men vädersajten yr.no lugnar mig på den punkten. Vi ska till det pålitliga köldhålet Särna och där ska det bli både vitt och kallt, lovar de norska meteorologerna.

Vilka bilar vi ska ha med? Det blir en grön och de andra går i olika nyanser av rött. Resten är hemligt tills tidning nummer ett släpps ut 21 januari. Men de närmaste dagarna kommer vi att ge ledtrådar och de första som gissar rätt på alla fem bilar får ett litet pris. Den som vill vara med och gissa gör det genom att skriva en kommentar. Vinnaren meddelas när tidningen kommer ut.

Här intill syns en detalj på den bil som jag har kört sedan nyår. Modellen i fråga är en konkurrent till Volkswagen Golf och har flera ovanliga lösningar som kan ta lite tid att vänja sig vid. Vilken bil tror du att det är?