Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

E4 spärrades av för Hillary Clinton

4 juni 2012

 

Kollegan kom just till jobbet med uppgiven min. Han hade försökt ta sig hit i två timmar genom ett Stockholm som hela morgonen har varit en enda trafikpropp. I radion hörde jag hur folk i panik lämnat bilar och börjat gå till jobbet, sedan de suttit i totalt stillastående köer någon timme.

Anledningen: Hillary Clinton skulle åka till Arlanda. Av den anledningen var stora delar av stan och E4 avspärrade.

Jag bara undrar: Hur mycket elände får en höjdare kosta en stad? Måste människan åka mitt i morgonrusningen? Andra får minsann åka till Arlanda vid sex på morgonen för att passa flygplan, varför kan inte samma sak gälla för USA:s utrikesminister? Hade hon masat sig ur sängen lite tidigare skulle tusen sinom tusen Stockholmare ha sluppit få sin morgon förstörd.

Om hon nu absolut ville ha sovmorgon, kunde ju avresan ha förlagts till sen förmiddag istället, då alla redan var på sina jobb. Och om hon nu måste åka samtidigt med alla andra, varför inte frakta henne i helikopter?

Men det tycks inte finnas någon som besitter något förnuft hos vare sig polisen eller regeringen. När besöket planerades – vilket har skett för MYCKET länge sedan – hade ingen i ansvarig ställning en synpunkt på Clintons tid för avresa? Eller var alla så kollriga för att damen ville komma hit att de helt tappade förmågan att tänka?

Att utsätta Stockholmarna för en morgon som denna är respektlöst och oförskämt. Det främjar sannerligen inte vanligt folks relationer med USA.