Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Duellen kan börja

8 april 2011

Nu är det dags, nu ska agnarna skiljas från vetet. Eller rättare sagt, nu ska Audi skiljas från BMW. Vi har precis hämtat ut nästa omgång testbilar, där vi ställer nya Audi A6 mot BMW:s 5-serie. Båda är utrustade med fyrcylindriga 2-litersdieslar och kostar ungefär lika mycket.

Det ska bli spännande att se vilken av dem som drar det längsta strået när alla fakta, kostnader, utrymmesmätningar och testvärden så småningom vägs samman.

Fast först handlar det om körning, körning och åter körning. Vi sticker iväg tidigt på måndag morgon. Då väntar ett antal mil på vindlande asfaltsvägar, korkskruvskrokiga grusvägar, trafiktyngda stadsgator och vanliga lands- och motorvägar. Och så förstås prestanda-, broms- och älgtester på avlyst bana.

Men i skrivande stund sitter jag och väntar på resultatet från en annan viktig granskning, Vi Bilägares unika rosttest där vår expert går igenom varje skrymsle på bilarna för att avslöja eventuella rostfällor.

Slutligen en fråga till er läsare; vilken av premiumtyskarna tror ni vinner duellen? Gissa gärna – facit får ni i Vi Bilägare nummer 8 som kommer ut i maj.