Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Det lät som om dörren bröts loss

15 maj 2012

Man ska inte stressa, ty då klantar man sig gärna. Nu har jag knäckt till tidningens Hyundai i40 och det skäms jag för. Så här gick det till:

Tillsammans med kollegan Erik förberedde jag första fasen i vår så kallade semestertest. Då provar vi hur bilarna är att lasta, att åka långt i och hur säkra de är att köra med full last. Vi hjälptes åt med Hyundaiens lastbågar och det var inget lämpligt jobb en fredagseftermiddag när vi båda hade bråttom hem.

Lastbågarna levererades i tre kollin och sammanlagt 48 delar och det var ett förskräckligt pyssel. Bilen stod med dörrarna öppna under utprovningen av bågarna och plötsligt kom jag på att jag måste lasta alla våra väskor som fanns i ett förråd i andra änden av garaget: Hoppade in i bilen, slängde i backen och…knak..brak..!

Höger bakdörr stod öppen. Och bilen stod parkerad vid en pelare. Det lät som om hela dörren bröts loss.

På darriga ben klev jag ur för att undersöka hur mycket jag förstört. Men det var inte så farligt. Dörren gick att stänga och när den är stängd syns inte så mycket. Vi kunde både köra och fotografera Hyundaien utan problem, bara vi inte öppnade höger bakdörr. Den sitter numera liksom för långt fram i dörrkarmen.

I morgon får jag veta hur illa jag ställt till bilen. Jag har stämt träff med en plåtslagare. Hoppas han säger, att det bara är att justera gångjärnen…

Fortsättning följer.