Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Dags för världens största biltest

23 september 2011

På lördag smäller det! Då börjar årets – och VÄRLDENS – största biltest! På gårdarna utanför mitt hotellrum står 68 vagnar som väntar på att bli körda. Det handlar alltså om Årets Bil-juryns test av kandidaterna till Årets Bil 2012.

Vi håller till vid ett stort badhotell i norra Danmark, vid stranden mellan Hirtshals och Skagen. Det är ett härligt område för biltest med massor av småvägar och knappt någon trafik. Ligger man i lite hinner man nästan köra ett tjog bilar varje dag. Men då är man mör på kvällen, vill jag lova.
 
På hotellgården står till exempel BMW 1-serien, Mercedes B-klass, Toyota Yaris, Volkswagen Up och fyra stycken Opel Ampera. Men när vi får köra Opels elbil är för stunden lite osäkert. Det finns inte ström så det räcker att för att ladda batterierna!

Ett bekymrat gäng Opeltekniker, elektriker och hotellpersonal jobbar just nu för fullt med att fösöka få kräm i kablarna så att det blir liv i Oplarna. Tyskarna muttrar om hotellets dåliga elnät, hotellchefen hävdar att det är fel på bilarna. Vem som har rätt får vi väl se så småningom.