Bild
Nästa artikel

Däcktest i White Hell

Biltestarbloggen

Efter 150 mils körning har Vi Bilägares däcktestteam anlänt till testanläggningen White Hell strax utanför Ivalo i Finland. Nu har vi fullt upp med vinterdäckstestet som ska presenteras i höst.

Första dagen utförde Niklas Carle mätningar av bromsförmåga på is, uppskattningsvis 300 stycken, varför han tillfälligt fick smeknamnet ”Bromsklossen”. Själv flinade jag lätt åt hans stela högerben eftersom jag körde handling på is. Det är i och för sig minst lika svårt att få korrekt men i vart fall roligare att köra.

I dag testar Niklas grepp vid start och bromsning på snöunderlag och jag jagar upp för en backe sa snabbt som möjligt. Det ger ett mått på grepp vid acceleration men också i kurva eftersom backen svänger. Än har ingen hamnat i drivan men det lär någon av oss snart göra, troligen jag! Hela testet kan ni läsa i höst.

Taggar: Biltestarbloggen,
Däcktest i White Hell

Kommentarer

#1
Jarl - stolt svensk
2011-03-10 13:59

Höll saaben hela vägen? Eller är det en Volvo?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.