Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

BMW möter Audi och Volvo

17 januari 2012

Äntligen har vi fångat in den, BMW:s sprillans nya 3-serie! Just nu är vi i full gång med att försöka ta reda på hur bra den är.

Som testmotståndare till BMW:n har vi valt en tysk och en svensk. Tysken är den nyligen ansiktslyfta Audi A4, svensken är Volvo S60 och alla har dieselmotorer.

Än så länge befinner vi oss bara i början av utvärderingen av bilarna och har precis klarat av den elakaste delen av körningen, som gjorts på några av de mest utmanande sträckorna i Dalarnas rallyskogar.

Nästa moment blir prestandamätningar och älgtest på bana och sedan återstår att använda bilarna mer till vardags.

Innan vi kan kora en testsegrare ska vi förstås också kolla bränsleförbrukning, rostskydd, säkerhet, åkkomfort, utrymmen och – inte minst viktigt – ägarekonomin. Först när alla dessa egenskaper är utredda kan vi avslöja vilken bil som är bästa köpet.

Det sker i nummer 3 av papperstidningen, som kommer ut i slutet av februari. Men i väntan på slutomdömet kan vi i alla fall berätta den nya BMW:n, trots bakhjulsdrivning och dubbfria vinterdäck, skötte sig över förväntan på det stundtals mycket slippriga underlag vi hittills hunnit avverka.

Ett bra betyg åt den senaste generationens elektroniska livlinor från den bayerska tillverkaren!