Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Bilister – håll korpgluggarna öppna!

13 april 2012

Det har uppstått en ny sport. Den går ut på att försöka springa över gatan trots att bilarna har grönt ljus. Antingen så kutar utövarna över innan det blivit rött för bilisterna.  Eller så försöker någon optimist rusa över när alla andra gående stannat för röd gubbe, men sekunden innan bilarna hinner starta.

Riktigt spännande är det att ge sig ut på övergångsstället mellan bilar när gubben fortfarande är ”illröd”. Jag gjorde misstaget att tuta till på en snitsigt klädd dam som jag lyckades undvika tack vare bra däck och bromsar. Jag tutade mest för att jag blev rädd, inte för att jag var arg.  Hennes reaktion blev att vifta med knytnäven och skrika något åt mig som jag inte hörde.  Och det var väl lika bra det.  Det var ju självklart mitt fel. Eller så blev hon också rädd.

Och att tuta hjälper ju egentligen inte. Det bästa är att stå på hejdarna eller vrida på ratten. Köra på någon är ju det sista man vill vara med om. Kan ingen förbjuda den här sporten - nu?

Att bli påkörd fredagen den 13 är visserligen inte sämre än någon annan dag.  En människokropp som dunsar in i en bil är tillräckligt illa när det än sker!