Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Bilen luddar med hund i bagage

11 september 2013

I sommar har Vi bilägares Kia Cee’d härbärgerat hela familjen Rönnblom då och då. Det innebär också att valpen Oboy suttit i bagaget. Det är en Berner Sennenhund som under de senaste 7 månaderna vuxit från 10 till drygt 40 kg, under noggrann viktkontroll. Inte mer än plus ett kg per vecka.

Han borstas regelbundet, det vill säga varje dag, med något som liknar ryktborste. Den har en tunn stålborst som effektivt tar bort löst hår.

Men till själva problemet. Hur jag än försöker skydda inredningen där bak, men dubbla badhanddukar och flitig dammsugning, så är det lögn att hålla bagagerumsmattan snygg. Ju mer jag dammsuger desto mer luddar mattan upp sig. Allra värst är om man få in granbarr. De får man nästan plocka med pincett.

Jag har en bestämd känsla av att mattans kvalitet är ett problem. Körde en sväng med Vi bilägares poolbil, en V70 från 2007. Där var det inga som helst problem att dammsuga bagaget rent. Men Volvons matta har en riktig lugg – inte fastlimmat ludd!

Dessutom tycker jag att själva lastgolvet bågnat en aning. Kanske 40 kg hund är för mycket?

Jag vet att många tycker att hundar inte har i en bil att göra. Men en kombi köper nog många med tanke på lastmöjligheterna och för att den rymmer också familjens jycke. Men det gäller tydligen att raka hunden, helt klä in utrymmet med något skydd eller välja bil med högre kvalitet på inredningen!  Eller har någon av er en smart lösning?