Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Bildesignens bottenlista

12 april 2011

När man som jag sitter tre kvart i bilköer varje morgon hinner man se många bilar. De fulaste jag vet är BMW X6 och Nissan Micra Cab, men i morse hittade jag ett par till som platsar i bildesignens bottenlista. Först kom jag i kapp en liten bil som liknade en pappkartong som stått ute i oväder.

Jag kollade upp vad det var i bilregistret. Det var en Dacia Logan, sedanmodellen med vanlig bagagehäck. Att någon frivilligt vill betala pengar för något så jämmerligt är en gåta. Bilen ifråga var direktimporterad och dessutom från 2007, så vi riskerar inte att se så många fler. I Sverige har den lilla fulingen aldrig sålts, tack och lov. 2009 gjorde Dacia om designen lite, men någon skönhet har Logan ändå inte blivit.

En stund senare körde jag om en Suzuki X-90. Har den bilen verkligen varit meningen eller är det ett skämt som av misstag hamnat i produktion? Bilen ifråga hade Lettiska nummerskyltar och där går det uppenbarligen att sälja vad som helst.

I morgonköerna såg jag ännu en ovanlig syn; en ny Saab 9-5. Den var vit och jag kom osökt att tänka på Moby Dick, den vita valen.