Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Bäst av tre

15 januari 2013

Nu går det med full fart för biltestare Schultz. Har precis kommit tillbaka från årets vinterövning med tidningens nya långtestbilar och redan är det dags för nästa utmaning.

Den här gången handlar det om att hitta vinnaren bland tre nya bilar i Golfklassen. På startlinjen står förstås VW Golf, som gett namn åt storleksklassen. VW:n utmanas av nya Toyota Auris och tredje bil i jämförelsen är spanska Seat Leon, som med sitt lägre pris kan bli en giftig utmanare till de båda mer etablerade modellerna.
 
Vi har precis klarat av utrymmesmätningarna i garaget och de ger en liten spansk fördel, åtminstone i vissa avseenden. Men håller Seat hela vägen in i mål? Vi får se när vi ger oss ut på vägarna, både de vanliga och de mer rallybetonade.

Fast å andra sidan räcker det inte med bara generösa utrymmen och säkra, trevliga köregenskaper för att vinna ett Vi Bilägar-test. Då krävs dessutom en vettig driftsekonomi, hög säkerhetsnivå och ett genuint rostskydd.

Det ska bli jäkligt spännande att se vilken av bilarna som bäst uppfyller kraven när alla testmoment summeras. Håller Golf måttet, är Leon en seriös utmanare eller är Auris det klokaste alternativet?     

Svaret får du i nummer tre av papperstidningen, som kommer ut i februari.

Så håll ut!