Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ampera ber om laddning!

5 september 2012

Sedan laddaren till långteststallets Opel Ampera plötsligt gav upp har vi varit tvungna att köra bara på bensin. Det känns helt avigt. Fördelen med eldrift är ju då helt borta.

Dessutom är bränsletanken förhållandevis liten, så till blir ganska täta besök på macken, jämfört med tidigare. Normalt klarar jag arbetsresorna på bara el och det är ju en helt annan femma. Det känns till exempel rätt OK att glida fram med låg nivå och med inga utsläpp alls i vart fall inte just där jag råkar köra.

Laddaren gav upp 24 augusti och två nya beställdes omgående. Under tiden är det rätt frustrerande att se hur livstidsförbrukningen av bensin sakta kryper upp från 3,2 l/100 km till för närvarande 3,4 l.

Å andra sidan kan man säga att tack vare plugin-tekniken så kan man fortfarande använda bilen.  Och Ampera fungerar fortfarande som en hybrid. Den drar visserligen enligt färddatorn för närvarande 6,0 l/100 km. Men med bara eldrift hade bilen varit parkerad och blivit stående (vilket nog somliga anser vore allra bäst).