Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Alldeles uppåt väggarna

19 november 2012

Jäklar också - nu har jag gjort bort mig igen!

Fick just ett samtal från en läsare som upptäckt en fatal miss i mitt test av VW-koncernens ”All-bilar”; det vill säga Audi A6 Allroad, Skoda Superb Alldrive och VW Passat Alltrack.

Det är uppgifterna i mått-/viktabellen som inte alls stämmer med verkligheten när det gäller Passaten. Istället anges siffrorna för Volvo XC70 och det är ju alldeles uppåt väggarna.

Orsaken till missen är ren och skär klantighet från min sida. Så här gick det till: Jag plockade en del av faktauppgifterna till ”All-testet” från ett tidigare test av VW Passat och den gången ställdes VW:n bland annat mot Volvo XC70.

När jag läste tabellen från det testet hamnade jag av någon anledning i fel kolumn och lyckades plita dit Volvons siffror istället för Passatens i den nya faktasammanställningen. Trots flera genomläsningar upptäcktes inte misstaget, utan tidningen (nr 16) trycktes med de felaktiga uppgifterna.    

Sorgligt, men sant. Men jag får trösta mig med att de ibland kan vara mänskligt att fela. Bara det inte händer för ofta!

Lita på att jag i fortsättningen kommer att såväl dubbel-, trippel- som kvadrupelkolla alla faktauppgifter.