Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Alfa Zagato SZ är min drömbil

11 april 2011

Alla har vi väl våra drömbilar och nu ska jag berätta om två av mina. Den ena är ouppnåelig, i alla fall med min lön. Den heter Alfa Zagato SZ och lanserades 1989, tror jag.

Jag har tråkigt nog aldrig fått tillfälle att köra en, men gillar den skarpt ändå. Mest för utseendets skull. Jag tycker att Zagato-Alfan är saltare än det mesta på fyra hjul. Sen går den nog rätt bra också och det är ju aldrig fel.

Den andra drömvagnen är lite mer inom ekonomiskt räckhåll och kanske slår jag till en vacker dag. Jag snackar om DKW 3=6. Vilken bil, vilka former!

Till saken hör att jag mer eller mindre är uppväxt i Dekor. Vi hade tre stycken i rad när jag var liten – en grå med vitt tak, en beige och en gul. Den sistnämnda var för övrigt en AU 1000 med stående mätare och lite extra fräs i den trepipiga motorn, som enligt reklamen (och den kaxiga sifferbeteckningen 3=6) skulle vara len som en sexa.

Tänk att få återuppliva barndomens Deka-putter i ett alldeles eget exemplar. Det vore inte dumt. Får nog försöka övertala hustrun om att skaffa en...