Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

XC40 på efterkälken

27 mars 2018
Klar för start! Volvo XC40 kom sent in i årets långteststall, men är nu redo att rulla ut på vägarna.

Äntligen är den på plats, långteststallets Volvo XC40!

Nästan två månader försenad rullade den nya Volvo-suven häromdagen in i redaktionsgaraget. Orsaken till den sena ankomsten är leveransproblem, fabriken i Gent har helt enkelt inte klarat att spotta ur sig alla beställda bilar i tid.

Nu gäller det för långtestlaget att snabbt lägga så mycket asfalt som möjligt under hjulen på nykomlingen, den måste ju ifatt stallets övriga fyra bilar. Dessa har redan hunnit avverka över 1 000 mil vardera, så det är en hel del att ta igen för Volvon.

Innan året är slut ska XC40:n, som är en D4 AWD Momentum á 423 600 kronor, ha rullat minst 4 000 mil. Då vet vi också om Volvos nya stolthet har vad som krävs för att bli Årets Långtestbil 2018. Den har ju redan blivit utsedd till Årets Bil i Europa – och det är givetvis en titel som förpliktar.  

Mer om XC40:s ankomst till långteststallet finns att läsa i nummer 6 av papperstidningen, som kommer ut i mitten av april. Där avhandlas även de övriga långtestbilarnas prestationer hittills i år. Bilarna är Kia Optima Plug-in, Opel Insignia Kombi, Skoda Karoq samt VW Polo och omdömena om dem varierar.

Ömsom vin, ömsom vatten skulle man kunna säga…