Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vilken bil låter bäst?

20 april 2016
Nej, de sover inte. De testar för fullt!
"Vid en första anblick kan man tro att våra två inlånade testare helt enkelt har tagit sig en liten tupplur och för en stund bara gett tusan i alltihop."

Biltester kan gå till på många olika sätt. Till exempel som på bilden här intill.
 
Den är nyligen tagen i Vi Bilägares redaktionsgarage och vid en första anblick kan det vara lätt att missuppfatta situationen. Då kan man tro att våra två inlånade testare, Niklas Berg och Jens Germundsjö, helt enkelt har tagit sig en liten tupplur och för en stund bara gett tusan i alltihop.
 
Men inget kunde vara felaktigare. I själva verket befinner sig de två unga männen mitt uppe i ett intensivt testmoment – det syns bara inte på utsidan…
 
Det Niklas och Jens ägnar sig åt är att med känsliga och vältränade öron utvärdera ljudanläggningarna i långteststall. Båda är utbildade domare och ägnar en stor del av sin fritid åt att döma billjudstävlingar runt om i Sverige.
 
Vi tog deras hjälp för att avgöra vilken av våra fem bilar som låter bäst. På bilden sitter det skarpörade domarparet i lilla Mazda MX-5, som dock inte blev testvinnare denna gång.
 
Segern gick istället till en helt annan bil, men vilken avslöjas inte här. Det får du läsa om i nummer sju av papperstidningen. Den kommer ut i månadsskiftet april-maj, så håll ut!