Bild
Nästa artikel

Vad tycker ägarna om sina bilar?

Biltestarbloggen
Audiägare är några av de som uppger att de kan tänka sig att betala mer än vad de har råd med för en bil de verkligen vill ha enligt Vi Bilägares undersökning AutoIndex.
Audiägare är några av de som uppger att de kan tänka sig att betala mer än vad de har råd med för en bil de verkligen vill ha enligt Vi Bilägares undersökning AutoIndex.
Lite skämtsamt kan man säga att den bil man själv för tillfället har är den bästa!
 
Det där med bilen kan vara känsligt. Bilen är ofta symbol för något annat. Men det finns också ägare som verkar vara helt statusbefriade. Det framgår av AutoIndex.
 
Vi har just förfärdigat avsnitt nummer sex av AutoIndex, som kommer i Vi Bilägare nummer 13. Där handlar det om attityd. Attityd till den egna och andras bilar och faktiskt också om bilkörning.
 
Att betala mer än man egentligen har råd med för att få just den bil man vill ha är inte särdeles högt prioriterat.  Men det är mest tänkbart bland ägare av Audi, BMW, Mazda, Volvo och VW enligt AutoIndex.
 
Vi får också svar på vilka bilägare, som mer än alla andra i enkäten, just anser att bilen bara är ett sätt att förflytta sig och inget annat. Det tycks vara i stort sett samma bilägare som inte gillar att köra och heller inte är intresserade av bilar.
 
Några bilägare sticker ut. Ta exempelvis Lexusägare. De gillar sin bil och att andra uppskattar den, samtidigt som de säger sig vilja betala mer för en miljövänlig bil! Där skiljer sig Lexusägarna från andra ägare av premiumbilar.
 
Högst medelpoäng 2017 precis som 2016, gäller att ”andra bilister är dåliga på att hålla avståndet till bilen framför dem”. Det är alla vara rörande överens om. Uppenbarligen är det en körstil som många råkar ut för och naturligtvis inte gillar. Frågan är hur vi får slut på dumheterna?
 
Fler svar om bilägarnas attityder kommer som nämnts i Vi bilägare nummer 13 som utkommer den 19 september. Prenumeranter får tidningen en vecka innan. Läs mer om prenumeration här.
 

Kommentarer

#1
2017-09-07 15:49

På Vi Bilägares forum diskuterar vi detta med bilägande helt prestigelöst, välkommen!

http://www.vibilagare.se/forum

#2
2017-09-09 23:08

Lexusägare är överlag inte bilintresserade.

#3
2017-09-07 19:04

Att folk slutar köpa BMW, då blir det slut på att ligga tätt bakom.......;o)
Nej, jag ändrar inte åsikt beroende på vilket märke jag kör för tillfället. Däremot talar jag gärna om hur olika bilar varit, hatar att lura mig själv att en bil är bättre än den varit. Vilket verkar vara väldigt vanligt när ni tar upp frågan....

#4
2017-09-07 18:12

Varför ligger du tätt bakom BMW Shogun. Suktar du sådana bilar att du måste läsa beteckningarna?

#5
2017-09-07 18:27

Det är hur enkelt som helst att lösa problemet med någon som kör för nära. Släpp gasen. Till slut blir de sura och kör om, sen är det bara att öka till marschfart igen. Hur lång tid det tar varierar, 15 sekunder för en Honda, 2 sekunder för en BMW. Audin har kört om i 175 för länge sen så han kvittar.

#6
2017-09-07 19:03

Helt enligt naturens principer: Predator and Prey. så ger jag väg för de större men sätter dem under på sin rätta plats!
Med en Toyota så följer dock en prasklapp....Om man är stor så ska man vara snäll.....

#7
2017-09-08 00:08

Tyvärr är det flera bilmärken som påtagligt får sitt rykte svärtat p g a hur ägarna beter sig i trafiken. Kanske att det skulle hjälpa med krav på omtagning av körkort för att få köpa vissa bilar.

Nästan vem som helst kan ju låna/ leasa sig till ungefär den bil man vill ha, så hur kan det egentligen vara status med en "premiumbil"?

#8
2017-09-08 15:40

Premiumbil är ett annat ord för bil som kostar mer än det smakar.

#9
2017-09-08 16:45

Mina bilar genom åren har alltid varit mycket bättre än eras bilar. Så är det bara sorry!

#10
2017-09-12 12:37

Lexusägare säger sig vilja betala mer för en miljövänlig bil. Varför kör de då omkring i 2,5 tons SUV?

#11
2017-09-12 18:39

Kan det vara för att man liknar en godsägare när man visar att här kommer JAG. Dessutom måste man ta efter alla inkommande dårskap från USA. Högt insteg, jovisst man behöver stege och det är ju praktiskt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.