Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Tyst om Nissan

17 november 2014
Nissan Pulsar är en bil som ljudmätaren gillar, konstaterar en imponerad bloggförfattare.
Dånande däcksbuller är både störande och tröttande – och tyvärr alldeles för vanligt på vår ofta skrovliga svenska asfalt. I många bilar är det nästan omöjligt att i landsvägstempo kommunicera med sina medpassagerare, speciellt om dessa sitter i baksätet.

Man får höja rösten rejält, nästan skrika för att få kontakt. Sedan gäller det att anstränga öronen till det yttersta för att ha minsta lilla chans att uppfatta vad som sägs tillbaka. Och att höra på pratradio, typ P1, eller lyssna på en god ljudbok brukar kräva ett rejält rattande uppåt på volymkontrollen.    
 
Vi Bilägare har genom åren pekat ut en rad modeller i Golf-klassen som mer eller mindre outhärdliga bullerlådor. Därför är det extra kul att äntligen kunna rapportera om en riktigt tyst bil, som smyger fram på de flesta underlag.
 
I nya Nissan Pulsar har chassiteknikerna jobbat hårt med att sänka de dundrande däcksljuden och lyckats över förväntan. Bilen har en ljudkomfort som ingen konkurrent i storleksklassen når upp till. Inte många större bilar heller för den delen.
 
Jag tillåter mig att utbrista; Bravo Nissan!
 
Men hur Pulsar karar sig i övriga avseenden avslöjar jag inte här. Det får du läsa om i vårt stora test, som kommer i nummer 17 av papperstidningen. Där ställs den nya Nissan-modellen mot Mazda3 och Skoda Rapid Sportback.