Bild
Nästa artikel

Tyskt rostintresse

Biltestarbloggen
Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström, har intervjuats av tyska motortidningen AutoBild. Tidningen uppmärksammar Vi Bilägares unika rostregister.
Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström, har intervjuats av tyska motortidningen AutoBild. Tidningen uppmärksammar Vi Bilägares unika rostregister.
Ansedda tyska motortidningen AutoBild har tagit del av Vi Bilägares rostskyddsgranskningar och med vårt goda minne publicerat delar av rostregistret.

I takt med att saltförbrukningen så här års ökar på våra vägar, och så också på tyska Autobahn, aktualiseras alltid rostskyddets verkan. AutoBild har i sin artikel vänt sig till Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström för att få mer bakgrundsinformation.

I Vi Bilägare 17/2018 har vi följt upp rostskyddsprognoserna över tid. Vi har listat bilmodeller som är upp till tio år gamla.

Vissa modeller från Audi, BMW och Renault belönas med högsta betyg liksom förra generationens Volvo V70 (2000–2008). Bland de bilar som inte riktigt håller måttet märks förra generationens VW Passat och Toyota Prius.

Vi Bilägare har granskat rostskyddet på bilar i över 20 års tid och haft en stor del av bilindustrins representanter på plats. Delegationer från Volvo, Saab, Mercedes, Ford, Renault, Toyota, Nissan, Honda och Hyundai är exempel på biltillverkare som varit på studiebesök och följt ViB:s tester. 

Du hittar Vi Bilägares rostregister, än så länge gratis tillgängligt för alla, på www.vibilagare.se/rost.
 

Kommentarer

#1
2018-12-03 18:47

ViB är den enda svenska motortidningen som analyserar kvaliteten på bilarnas rostskydd. Finns det någon annan redaktion i världen som gör det? Förvånande att ViB inte gör ett större nummer av det här. Rostskyddet säger mycket om tillverkarens ambitioner på en av världens mest krävande marknader. För övrigt är det märkligt att ViB inte verkar ta Volvos tydligt försämrade rostskydd på större allvar. Bara för att det är Volvo? Numera är Renault, Audi och BMW bättre, enligt tidningens expert.

#2
2018-12-05 07:18

Mycket bra, ViB.

.

#3
2019-02-10 08:24

Allt fler tillverkare satsar på pick-up fordon. Marknadsandelarna för dessa bilar växer, samtidigt som prisbilden är pressad.
Flera modeller, inklusive Toyota Hi-lux, verkar inte vara av samma byggkvalitet som förr. Granskar man undersidan blir man ibland mörkrädd, rostskyddstest skulle vara lämpligt!

#4
2019-02-12 11:25

https://www.autobild.de/bilder/fiat-500x-im-dauertest-14443545.html#bild20
Intressant! ViB skriver i sin test av Fiat 500X att bilen är rostig efter 200 mil. AutoBild kör sina långtestbilar 10000 mil och plockar sedan ner dem i minsta beståndsdel och besiktigar. Kollar även i hålrum. Av denna artikel i AutoBild framgår att man efter 10000 mil inte fann minsta spår av rost på bilen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.