Bild
Nästa artikel

Svenska bilägare minst nöjda

Biltestarbloggen
Svenska bilägare minst nöjda
För 18.e gången i ordningen summerar vi AutoIndex, Sveriges största konsumentundersökning om bilägandet. I morgon går vi ut med totalresultatet.

AutoIndex är ett vårtecken så gott som något.  I Sverige, ja, i hela Skandinavien, koras de märken som har de mest nöjda ägarna.

En intressant iakttagelse som hängt i genom åren är att svenska bilägare alltid varit mest återhållsamma med att utdela de riktigt höga betygen. Så är det också i år, danskarna är mest lyckliga med sitt bilinnehav, följt av norrmännen. Trots ett rekordår för svensk bilhandel ligger poängen kvar på ungefär samma nivå som ifjol medan danskar och norska bilägare bara blir mer och mer nöjda.


I år har vi haft 11 398 svar från svenska privatägare att bearbeta. Tack för hjälpen får vi passa på att säga. Det är viktigt att vi hjälps åt för att sätta press på biltillverkare, bilhandeln och verkstäderna. Rankingen märkena emellan ger inte alltid svar på ”bästa bilen”, men vem vill inte ha de mest nöjda kunderna?   

Besked ges i AutoIndex 2018!

Kommentarer

#1
2018-05-21 14:02

Men vad skall vi säga? Att vi älskar dyra verkstäder som fuskar?

#2
2018-05-21 21:49

Det fuskas givetvis lika mycket i Danmark och Norge med. Det är helt klart en kukturskillnad här - det bryter mot den svenska kulturen och traditionen att tycka att något är bra. Missnöjet är den svenska nationalkaraktären som varje barn får lära sig redan i tidig ålder. De som visar passion eller glädje för någonting mobbas ut och uppfattas som konstiga eller galna. I Sverige ska man bete sig som att det regnar även när solen skiner. Är man glad och positiv uppfattas det som överdrivet och man riskerar att hämtas av män i vita rockar och spärras in. Länge leve det svenska missnöjet, gnällandet och felfinnandet som är tre egenskaper som svenskarna är bäst i värden på!

#3
2018-05-21 22:55

Vi måste ha bland de sämsta nybilsgarantierna i Europa, ändå framförs det ofta som ett argument till att köpa ny bil.

Volvo i tex USA och Norge(NORGE!!!): 5 år/10000 mil nybilsgaranti+livstidsgaranti på original reservdelar.

Volvo i Sverige: Äsch, 2 år får ni. Sedan skrattar de åt oss eftersom vi är nöjda

#4
2018-05-21 22:51

Minns att jag läste någonstans att Schweiz har liknande garantier och dessutom 5 års fri service.

#5
2018-05-21 23:48

Att älska och göra propaganda för det som är dåligt leder till samhällets och civilisationens sammanbrott.
Oavsett vad det handlar om.

#6
2018-05-22 07:32

Tur man inte köper allt som du gör Rapahel.....funderat på att utvandra......tänka kritiskt är nyttigt i dessa fake news tider. Svenskar är nog smartare än andra.....

#7
2018-05-22 10:57

Raphael, Glöm inte att överklagandet är svenskarnas nya nationalsport.

#8
2018-05-22 11:18

Shogun
Haha, varför skulle svenskar vara smartare än andra? Ganska självuppblåst tänk...
(om du nu inte var ironisk)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.