Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Struligt kombi-test

6 oktober 2014
Fotograf Simon Hamelius utnyttjade BMW:s öppningsbara bakruta på sitt egen lilla sätt.
Mikael Schultz har testat tre prestigetyskar i kombiutförande. Vädrets makter och drällande byggmateriel gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

Alla sätt är bra utom de dåliga. När vår husfotograf Simon Hamelius behövde komma upp lite högre för att få rätt vinkel till nya Mercedes C-klass 220 CDI kombi utnyttjade han den öppningsbara bakrutan på testkonkurrenten BMW 320d Touring på ett annorlunda vis. En smart kombifiness fick därmed ytterligare ett användningsområde.
 
Tredje bil i det test som
fotograferades var Audi A4 Avant TDI. Det handlade med andra ord om en uppgörelse mellan tre prestigetyskar med lite extra lastutrymme. Vilken bil som slutligen hamnade överst på prispallen avslöjar jag dock inte här, utan först i nummer 15 av papperstidningen.
 
Däremot kan jag berätta att testet inte förlöpte direkt friktionsfritt. Alla tre bilarna drabbades till exempel av stenskott och en av dem råkade dessutom ut för en punktering; det satt en fyra centimeter lång skruv inkilad i däcket. Ytterligare ett krångelmoment var att det störtregnade det den dag vi hade tänkt fotografera bilarna bland alla vackra höstlöv.
 
Så kan det vara ibland i biltestandets lite speciella värld…