Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Stenskottsmagnet Schultz igång igen

10 februari 2015
"Jag vill inte ha några fler spruckna rutor! Jag är trött på det!"

Min dragningskraft på stenskott fortsätter med oförminskad styrka. Jag är som den värsta magnet när det gäller att dra åt mig sprättande stenar.
 
Har precis varit ute på test med Audi A6, BMW 5-serien och Mercedes E-klass och då hände det förstås igen. Någonstans längs vägen träffades Mersans vindruta av en projektil från en omkörande bil. Det small till ordentligt, men inget märke syntes från förarplats.
 
Det visade sig senare att stenskottet tagit precis ovanför vindrutetorkaren och där syns det inte när man sitter bakom ratten.  Följden blev att vi aldrig hann in till en bilglasmästare och fixa till rutan innan två stora sprickor uppenbarade sig. Så nu blir det rutbyte på Mersan.
 
En sak som jag noterat genom åren är att det verkar som om rutorna är känsligare för sprickbildning om stenskotten tar ute i kanterna än mera mitt på rutan. Det är i alla fall vid den typen av stenskott som jag fått de värsta sprickorna.
 
Nu hoppas jag att jag blir stenskotts-skonad ett tag framöver. Jag vill inte ha några fler spruckna rutor! Jag är trött på det!