Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Snålare med cylinderbantning?

23 januari 2017
Nya Citroën C3 var färskast av de tre bilarna i testet. Men klarar den att sätta Renault Clio och Skoda Fabia på plats?

Har nyligen kommit tillbaka från en både avslöjande och intressant småbilsjämförelse. Men för omväxlings skull är det inte jag själv som skriver testet. Jag har istället fungerat som hjälpryttare och den som håller i pennan när domen över de tre testkandidaterna ska avkunnas är kollega Calle Carlquist.

Det vi granskat är tre smarta småbilar, två från Frankrike och en från Tjeckien. På startlinjen stod nya Citroën C3, Renault Clio och Skoda Fabia, samtliga bensindrivna.

Två av bilarna – Cittran och Renaulten – var utrustade med trecylindriga motorer, medan Skodan hade en fyrcylindring maskin under huven.

En intressant fråga i sammanhanget är förstås om man som ägare sparar något bränsle på att välja tre istället för fyra cylindrar. Eller är det bara ett sätt för tillverkarna att spara på material – och därmed pengar?

Svaret ges i vårt utförliga test, som publiceras i nummer 2 av papperstidningen. Den kommer ut i början av februari och där avslöjas även vilken av bilarna som är trevligast att köra, skönast att åka i, rostar minst, har största utrymmena, högsta säkerhetsnivån och vettigaste ägarkostnaderna.

Kort sagt – vilken av dem är bästa köpet?  Kanske blir resultatet en överraskning? Läs testet så får du veta!