Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Snabb assistans

16 maj 2018
Efter avslutade tester och fotografering i Hagfors och sen hemkomst, parkerades en av testbilarna, Honda Civic på min infart. Där fick den stå och vila sig under helgen.

Men när jag gick förbi med gräsklipparen i fredags upptäckte jag att höger bakhjul var tomt på luft. En koll visade att det satt en skruv i däcket. Det blev en signal till Honda Assistans som kontaktade bärgare. Den var snabbt på plats trots att B&B i Nacka ändå ligger gott och väl fyra mil från min bostad.
 
– Jag ska egentligen inte laga punkteringar på vardagar utan ta bilen till auktoriserad verkstad, förklarade Ossian Stolpe. 

– Men jag har redan varit till två verkstäder med andra bilar och de hade stängt. Det är klämdag. Så jag ringde Honda Assistans och föreslog ett undantag – att jag lagar din bils punktering eftersom den annars lär bli stående till måndag. Och det gick de med på.
 
Ossian satte genast igång med reparationen efter att han förhört sig om huruvida jag kört bilen efter att luften läckt ut. Men nej, den har stått still och sakta pyst ut luften under de senaste två dagarna. 

Några minuter senare var jobbet klar och bilen stod på alla fyra igen! Snabbt jobbat och smart kille som tänkte på kunden!