Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Skoda Fabia som semesterbil

30 juni 2015
Skoda Fabia – årets semesterbil.

Det blir Skoda för mig i sommar. Vi har nyss bytt bilar i långteststallet och på min lott föll den vita Fabia-kombin. Ett litet nedköp, faktiskt. Jag hade gärna behållit den Mondeo jag rattat omkring i under de senaste månaderna. Men man kan förstås inte alltid ha tur.
 
Forden hade annars varit perfekt för semesterns långturer. Jag och hustrun planerar bland annat en tripp norrut; såväl Kiruna som Riksgränsen ska besökas hade vi tänkt. Och för en sådan resa är Mondeon som klippt och skuren. Tyst, behaglig, stark och rymlig. Kort sagt en förnämlig landsvägsvagn, bäst i långtest enligt mitt förmenande.
 
Skodan är i och för sig ingen dålig bil den heller. Den har många goda egenskaper, inte minst som praktisk och överraskande rymlig laståsna i det lite mindre formatet. Men på en punkt håller den inte riktigt måttet.
 
Ljudkomforten har klara brister och det dånar rejält i kupén i högre farter, särskilt om asfalten är lite skrovlig. Knappast idealiskt, och ganska tröttande, på långa landsvägsetapper.
 
Synd att man inte kan stänga öronen…

Diskutera: Vilken av våra långtestbilar hade du valt för semesterresan?