Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Skärp er i korsningarna!

20 maj 2014
Jag brukar inte så ofta bli förbaskad på andra trafikanter. Det är liksom inte lönt att sitta och ödsla ond energi på andras dumheter. Men två saker har jag trots allt lite svårt att ha överseende med – och båda har med beteendet i korsningar att göra.

Det allra värsta är bilister, eller mc-förare, som kör alldeles för fort fram mot stopp- eller väjningsplikt och sedan mer eller mindre tvärnitar strax framför strecket i vägbanan.
Kommer man på den korsande vägen blir man i det läget halvt ihjälskrämd. Har den andre föraren inte sett mig, eller vad är det frågan om. Självklart ska man ta ned farten i god tid innan en korsning för att visa omgivningen att man verkligen tänker stanna.
 
En annan korsningssituation som brukar orsaka en och annan svordom från min sida är när jag själv står och väntar vid stopp-/väjningsplikt och bilen på den korsande vägen kör som om den skulle fortsätta rakt fram. Men i sista stund, ibland bara några meter innan korsningen, sätter föraren plötsligt på blinkern och svänger.
Tänk om han/hon gjort det lite tidigare! Då hade jag sluppit stå där och vänta helt i onödan och dessutom hade trafikflödet i korsningen löpt betydligt smidigare.
 
Snälla medtrafikanter, skärp er vid korsningar!