Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Sjusitsarna gör upp

11 maj 2015
Biltestare Schultz hänger på huven till nya Renault Espace. Till vänster i bild syns Fiat Freemont och till höger skymtar Kia Sorento.
Mikael Schultz testar just nu bilar med sju platser lämpliga för storfamiljer.

Är just nu i full färd med att slutföra ett test av bilar för lite större familjer. Huvudnumret är nya Renault Espace, som vi ställt mot två konkurrenter. Den ena är senaste upplagan av Kia Sorento och den andra heter Fiat Freemont.
 
Kanske lite olika biltyper, men inte så olika som man kanske kan tro. Framförallt har de en väsentlig egenskap gemensam. Alla rymmer sju åkande och kan därmed vara vettiga alternativ för storfamiljen.    
 
Men hur bekvämt är det
att sitta allra längst bak? Och hur mycket bagage ryms när alla tre stolsraderna är uppfällda? Och vilken av bilarna är smartast byggd och vilken har den mest flexibla inredningen?
 
Det är några av de frågor
som testlaget ska försöka ge vettiga svar på. Vi tittar även på hur barnvänliga bilarna är och – givetvis - hur de är att köra under en mängd olika förhållanden. Ägarekonomi, säkerhet, rostskydd, ljus, media-funktioner, prestanda och bränsleförbrukning fingranskas förstås också.
          
När allt till slut vägs samman plockar vi dessutom fram en testsegrare. Men vilken det blir avslöjar jag inte här, utan först i nummer 9 av papperstidningen. Den kommer ut i början av juni. Läs den!

Kommentera: Vilken bil tror du vinner? Renault Espace, Kia Sorento eller Fiat Freemont?