Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Rufflare i Örebro/Huddinge

21 augusti 2014
Örebro och Huddinge tycks extra tyngda av oseriösa bilverkstäder. Bilden har ingen koppling till de berörda verkstäderna.
Numera finns det krav på att verkstäder som tillhör Motorbranschens Riksförbund eller vissa större verkstadskedjor ska följa ARN:s beslut. Men det finns fortfarande skäl att se upp för oseriösa aktörer.


Bilfirmor och verkstäder i Örebro och Huddinge har oproportionerligt många anmärkningar på Råd & Röns svarta lista, alltså de företag som ”hängts ut” för att de inte följer Allmänna Reklamationsnämndens beslut i tvister som rör bilförsäljning eller reparationer.

Jag har nyligen fått besked om att en ny verkstad – dock inte i Huddinge eller i Örebro denna gång – ligger illa till. I många fall handlar det om personliga gräl, där det till slut blivit ren prestige. Jag har ett exempel där en fälld verkstad accepterade att ta en räkning på återbetalning från centralorganisationen MRF, Motorbranschens Riksförbund, men inte från kunden.

De bilförsäljare och verkstäder som i dag hamnar på svarta listan, http://www.radron.se/svarta-listan/ tillhör varken MRF eller de större verkstadskedjorna, exempelvis Mekonomen. Här är det ett framsteg för oss konsumenter att det numera finns krav på att anslutna säljare/verkstäder ska följa ARN:s beslut.