Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Rally-tips från proffset

13 oktober 2015

När Peugeot presenterade nya 308 GTi fick vi förutom vanliga vägar också köra några varv på en racerbana i Braga utanför Porto.
 
På plats fanns också rallycross-stjärnan Timmy Hansen. Så jag frågade förstås om han inte kunde skjutsa mig några varv. ”Absolut, svarade han. Du ska ju köra fyra varv nu. Jag åker med dig de två första och sedan byter vi och så kör jag med dig bredvid”.
 
Topp! Tyckte jag och smög lugnt iväg med Timmy bredvid.
 
Så vad har man då för taktik när en sådan kille sitter i passagerarsätet? Jag kör hellre rätt spår och lugnt än tok-kör och kanske blåser av i någon kurva, tänkte jag. Det går ju inte att imponera på honom!
 
Det blev en rolig och lärorik tur. Och jag med 63 år på nacken fick några bra råd av en kille på 23! Det är aldrig för sent att fortsätta lära sig och bli bättre. Timmy körde förstås bra mycket fortare men samtidigt med full kontroll. Och jag håller med till 100 procent när Timmy, brett leende, kliver hur bilen och säger: "Det är ju så kul att köra bil."
 
Det kan vara roligt att åka med också!