Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Räddad av kundvagn

6 november 2015
Med en kundvagn som stöd dokumenteras ViB:s långtestall, modell äldre.

En överbliven kundvagn som stöd kan vara räddningen när Vi Bilägares långtestbilar ska plåtas. Per Hammarsjö hade ”glömt” stativet, men fann snabbt på råd.
 
Så här kan det funka bakom kulisserna när Vi Bilägare gör tidning. Närmast är det vårt långteststall – Sveriges enda – som ska redovisas efter ytterligare ett års testverksamhet.
 
Vi Bilägare äger sina egna bilar och därför har vi full kontroll på räkenskaperna. Vi skriver om alla fel och fadäser under resans gång, likväl som vi rosar när något är bra.
 
Ekonomin är förstås oerhört viktigt. Efter varje säsong låter vi professionella värderare prissätta bilarna för att vi ska få en bild av värdeminskningen. Verkstadsfakturorna granskas minutiöst och självklart har vi full koll på bränsleförbrukningen.
 
Rostskyddstesterna är något av Vi Bilägares signum och med hjälp av lyft och fiberoptik granskar vi underrede och dolda hålrum för att upptäcka eventuella angrepp.  Rostprocessen kan gå fort. Därför är det viktigt att varje år följa upp vad som händer.
 
För närvarande har vi 14 bilar på ”rull”, de yngsta ett år gamla och den äldsta åtta år gammal, en Volvo V70 som gått drygt 22 000 mil.
 
I papperstidningen nr 18/2015 som kommer ut andra veckan i december kommer den fullständiga rapporten av våra yngre långtestbilar och i nr 1/2016 med utgivning i januari redovisas de äldre bilarna.