Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Olika Mercedes-besked

1 mars 2016
Rostskadade dörrar på en A-klass som åtgärdades efter flera turer.

Mercedes och dess 30-åriga rostskyddsgaranti har vi ältat hur många gånger som helst. Här en ny variant med lyckosam utgång.
 
Det lönar sig att tjata
och att aldrig ge upp. En läsare kontaktade mig för en tid sedan och undrade om Mercedes bara har en sexårig rostskyddsgaranti på lite äldre bilar? Det var det beskedet som mötte honom hos Mercedesåterförsäljaren Landrins i Eskilstuna.
 
Ägaren har en Mercedes A-klass, årsmodell 2008, som rullat lite drygt 4 000 mil med rostskadade dörrar. Bilen har varit servad vid rätt tillfällen hos auktoriserade MB-verkstäder.
 
Mercedes har genom åren
aldrig velat prata om att skador kan åtgärdas via garantin trots att det tydligt framgår i MobiloLife att mobilitetsgarantin (inklusive rostskyddet)  förlängs ett år i taget upp till 30 år efter varje servicebesök. Det handlar i bästa fall om goodwill, bra så kan man tycka, under förutsättning att skadorna också åtgärdas.
 
Ägaren nöjde sig inte med Landrins besked utan kontaktade också Mercedes-verkstäderna i Akalla och Danderyd där den bland annat servats. Där blev han hänvisad till Bernats i Skogås som tog in bilen för kontroll och tog på sig att byta båda dörrarna samt fixa hjulhuskanterna bak.
 
Ägaren blev förstås helnöjd
, men förvånas liksom jag, varför inte alla verkstäder under Mercedes-flagg har samma tillmötesgående.