Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Obscen gest kan urarta

19 mars 2015
Det kan vara svårt att hejda sig i bland – men kom ihåg att vara snälla i trafiken.
Trafiksituationer kan få sinnet att rinna över. Se gärna Oscarsnominerade Wild Tales av Damián Szifron för varnande exempel på detta.

Trafiksituationer kan få sinnet att rinna över. Mest upprörs vi av medtrafikanter som struntar i att blinka och de som ligger för nära bakom oss visar en någorlunda färsk svensk undersökning.
 
Alla obehagligast
blir det när medtrafikanter visar fingret. Har själv fått det några gånger, helt oförskyllt, enligt mitt sätt att se på saken. Oftast har det handlat om otåliga medtrafikanter som uppenbarligen inte kommit fram snabbt nog och upplevt att de blivit hindrade.
 
Obscena gester i trafiken skapar ingen trevlig trafikmiljö och vill det sig illa kan det urarta och resultera i hämndaktioner av olika slag.
 
Var nyligen och såg argentinska Oscarsnominerade Wild Tales – ett antal kortfilmer regisserade av Damián Szifron – där hämnden är ett genomgående tema. Här får en obscen gest i trafiken makabra följder och i en annan film resulterar en ”felparkering” i att huvudrollsinnehavaren blir förorättad och känner vanmakt och till slut inte kan behärska sig.
 
Wild Tales – gå och se den – och tänk på att vara snälla mot varandra i trafiken!

Diskutera: Vad har du för tips för att lugna nerverna i trafiken?