Bild
Nästa artikel

Oblyga tester

Biltestarbloggen
"Hur bra är ”Made by Sweden-bilen” på övriga punkter? Håller den måttet när den på allvar jämförs med de så kallade premiumtyskarna?"
Nya S90 mot Mercedes E-klass och Audi A6. Har Volvon någon chans i den konkurrensen?
Nya S90 mot Mercedes E-klass och Audi A6. Har Volvon någon chans i den konkurrensen?
Man får inte vara blyg när man testar Volvo S90. Det är något som Vi Bilägares testlag handgripligen blev varse när vi för tid sedan korsade delar av Mellansverige med Hisingens nya stolthet. Sällan har vi blivit så uttittade, utfrågade, telefonfilmade och pekade på som då.
 
Till och med normalt bilblaserade huvudstadsbor vred några extra varv på nacken när Volvon gled förbi och det är något som sällan händer med en vardagsbil. Den typen av reaktioner kräver normalt sett minst en Ferrari, Lamborghini eller något åt det hållet.
 
Så när det gäller yttre design tycks Volvo ha träffat mitt i prick med sin nya tjänstebils-limousine, även om vi hörde en och annan kritisk synpunkt när det gäller utformningen av bakpartiet.
 
Men hur bra är ”Made by Sweden-bilen” på övriga punkter? Håller den måttet när den på allvar jämförs med de så kallade premiumtyskarna?
 
För att reda ut den saken ställde vi Volvo S90 mot nästan lika nya Mercedes E-klass i ett utslagsgivande test. Tredje bil på startlinjen var Audi A6, en modell som visserligen börjar få några år på nacken men som fortfarande är en högst kompetent utmanare i prestigeklassen.
 
Hur Volvon klarade sig mot sina tyska prestigekonkurrenter avslöjar vi dock inte här. Det får du reda på i nästa nummer av papperstidningen, som kommer ut i början av september. 
 
Läs den!

Kommentarer

#1
2016-08-29 11:49

Ni får väl njuta av uppmärksamheten så länge det varar - när den sen antagligen hamnar i toppen av försäljningsstatistiken i Sverige så blir det ju en vanlig "Svensson-bil" igen som ingen vänder sig om för att kolla på...:)

#2
2016-08-29 11:49

MB vann

#4
2016-08-29 16:09

Exakt den uppmärksamheten blev jag varse när jag fick provköra en av de första Volvo 760 som levererats till kund. Också en upplevelse.

#6
2016-08-29 17:58

Carbuyers gradering av jämförbara modeller blev:

1. Mercedes
2. Jaguar
3. Volvo
4. BMW

Förmodligen hamnar Volvo högre i en svensk jämförelse och de tyska märkena högre vid en tysk. Konstigt. ;-)

#8
2016-08-30 10:00

Har tittat på V90 och nya MB E kombi. beställt en E-kombi. ett par saker. jag avskyr digitala instrument. Volvo har bara det. MB´s kombination av analoga klockor och grafik är, för mig, mer läsbart och passar bilen bättre. Lastförmågan i E-klass är mycket bättre, vinkeln på volvos backlucka är iofs snygg men tar bort praktikaliteten. MB´s körupplevelse är bättre, så även stolarna. Volvos stolar i de enklare paketen är semi-elektriska, du måste ha inscription och diverse paket för att matcha MB. Volvon blir också väldigt dyr om man skall speca den med de snygga detaljer som designen "kräver", fälgar, bling-bling etc.Ja jag är + 50!

#9
2016-09-01 21:52

Jag har läst testen i tidningen och det som förundrar mig är att man jämför bilar med ett relativt (?) jämförbart grundpris, men som är extrautrustade för mellan 100-185000:- !
Även om inte många köper dessa bilar till grundpriset så blir det ändå en väldig skillnad i jämförelsen.

#10
2016-09-02 22:13

Håller med Pi. Nyhetens "behag" just nu är snart borta.
MB och sen Jaguar i den ordningen för mig. Sedan Audi, Volvo har mycket kvar att bevisa kvalitetsmässigt.
Konstigt att dom inte jämför lika utrustade bilar. Bäst vore att testa grundmodellen utan extra allt. Tillvalen redovisas och jämförs separat, på så sätt blir det lättare för oss köpare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.