Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Oblyga tester

29 augusti 2016
Nya S90 mot Mercedes E-klass och Audi A6. Har Volvon någon chans i den konkurrensen?
"Hur bra är ”Made by Sweden-bilen” på övriga punkter? Håller den måttet när den på allvar jämförs med de så kallade premiumtyskarna?"

Man får inte vara blyg när man testar Volvo S90. Det är något som Vi Bilägares testlag handgripligen blev varse när vi för tid sedan korsade delar av Mellansverige med Hisingens nya stolthet. Sällan har vi blivit så uttittade, utfrågade, telefonfilmade och pekade på som då.
 
Till och med normalt bilblaserade huvudstadsbor vred några extra varv på nacken när Volvon gled förbi och det är något som sällan händer med en vardagsbil. Den typen av reaktioner kräver normalt sett minst en Ferrari, Lamborghini eller något åt det hållet.
 
Så när det gäller yttre design tycks Volvo ha träffat mitt i prick med sin nya tjänstebils-limousine, även om vi hörde en och annan kritisk synpunkt när det gäller utformningen av bakpartiet.
 
Men hur bra är ”Made by Sweden-bilen” på övriga punkter? Håller den måttet när den på allvar jämförs med de så kallade premiumtyskarna?
 
För att reda ut den saken ställde vi Volvo S90 mot nästan lika nya Mercedes E-klass i ett utslagsgivande test. Tredje bil på startlinjen var Audi A6, en modell som visserligen börjar få några år på nacken men som fortfarande är en högst kompetent utmanare i prestigeklassen.
 
Hur Volvon klarade sig mot sina tyska prestigekonkurrenter avslöjar vi dock inte här. Det får du reda på i nästa nummer av papperstidningen, som kommer ut i början av september. 
 
Läs den!