Bild
Nästa artikel

Nya problem med gamla modeller

Biltestarbloggen
"I det läget drabbades testlaget av en lätt panik; tidigt på måndagen efter skulle testet påbörjas."
Det blev ingen heljapansk test till slut. Men Mazda3, Skoda Rapid Spaceback och Nissan Pulsar är kanske inte så dumt det heller.
Det blev ingen heljapansk test till slut. Men Mazda3, Skoda Rapid Spaceback och Nissan Pulsar är kanske inte så dumt det heller.
Det är inte alltid man får som man vill – tyvärr. För mig sprack nyligen den fina idén att i ett test tussa ihop tre japanska utmanare i Golf-klassen för att kolla vad de har att erbjuda.
 
Tanken var att låta nya Nissan Pulsar gå en match mot Mazda3 och den nyligen uppgraderade Honda Civic. Men någonstans gick något fel och när vi hämtat ut Hondan upptäcktes snabbt att det inte var den ansiktslyfta modellen; den som visades på bilsalongen i Paris och börjar säljas i februari-mars nästa år. 
 
Att i det läget testa ”gamla” Civic, en bil som snart inte finns till salu, är förstås inte särskilt givande. Bilen kommer ju överhuvudtaget inte gå att köpa om några månader.        
 
I det läget drabbades testlaget av en lätt panik; det var fredag förmiddag och tidigt på måndagen efter skulle testet påbörjas. En vild jakt på ett alternativ till Civic inleddes och till slut fick vi napp på en Skoda Rapid Spaceback. Därmed sprack det japanska temat…
 
Men, å andra sidan, Skodan är inget dåligt alternativ. Den har det mesta som krävs för att ge de båda japanerna en tuff match. Fast hur det slutligen gick i testet avslöjas i inte här, utan först i nummer 17 av papperstidningen som kommer ut början av december.

Då vet vi om Pulsar höjer pulsen…

Kommentarer

#1
2014-11-07 15:11

Ganska klantigt av generalagenten att inte få fram en ny bil, men det kanske var bäst så här.
Många är nog intresserade av att se hur Rapiden klara sig mot två japaner.

#2
2014-11-07 16:14

Hel japansk och hel japanskt. Nya Nissan Pulsar tillverkas i Spanien, Barcelona. En spanjor med japanska och kanske franska gener? är nog mer rätt. Honda Civic tillverkad i England , engelsman med japanska gener, den enda vad jag vet som är en heläkta japan är väl Mazda 3 om jag inte minns fel. Men man får väl betrakta dom som japaner när de har de namn de har.........

#3
2014-11-07 16:33

Är inte Mazda3 släkt med Ford förresten...?
Nåja, alla bilar snart är blandraser...

#4
2014-11-07 16:55

saabnisse: det var kanske ingen som frågade GA om det var nya modellen dom fick?
Shogun: Så om du äter köttbullar med lingon och brunsås i Spanien t ex, då är det inte svensk mat längre?

#5
2014-11-07 22:16

Det finns ju både spanska och grekiska varianter av köttbullar, vem har sagt att de är svenska och en uppfinning från Sverige? Men man kan ju hoppas att de skickar alla delar från Japan och att de bara skruvar ihop bilarna där i Spanien etc och hoppas att de får "äkta" japanska kvalitet. Och att det inte hpd delar från andra underleverantörer runt om från världen......av sämre kvalitet.

Jag tycker om keftedes när jag är i Grekland........

hultarn.

Jo, tidigare hade Ford och Mazda samarbete som Mazda 3 och Ford Focus men inte längre.

#6
2014-11-08 21:19

Nissan Pulsar använder Renault-Nissans gemensamma och nyutvecklade bottenplatta och Renaults diesel-drivlina. Det är samma bottenplatta som i nya Qashqai, X-Trail och nya Renault Espace. Kommer även i nästa generation av Laguna, Scenic och Mégane. Den är moduluppbyggd så den finns med olika längder. Det är många fabrikanter som tillverkar bilar i Spanien... VW-gruppen, GM, PSA-gruppen, Ford... Apropå Honda som föll ur, deras gräsklippare och andra motoriserade trädgårdsverktyg tillverkas f ö i Europas förtrollade trädgårdsland nummer 1 - Frankrike. Det hade ni säkert ingen aaaaning om i detta forum... ^^...

#7
2014-11-08 22:07

Raphael, många av Hondas gräsklipparmotorer tillverkas i Kina, vad nu det har med det här att göra.
Men jag tror att de flesta anser att de japanska bilarna är just japanska oavsett i vilket land de tillverkas. Det är ju ändå japanerna som bär ansvaret för sina produkter även om de lejt ut tillverkningen.

#8
2014-11-09 12:27

Nu har ju Nissan en brasilianare som högste chef, så om det handlar om vilka som har ansvaret för produkterna så blir då Nissan en brasiliansk tillverkare...

#9
2014-11-09 16:41

Raphael.

Jo då, det hade jag en aaaning om. Jag vet att Honda tillverkar sin åkgräsklippare som säljs i Europa i Frankrike. Jag har haft en själv tills för några år sedan med uppsamlare på , makalös bra på att suga upp björklöv som jag har mycket av på min tomt. Jag har även en "vanlig" Honda gräsklippare HRC 536c har jag för mig den heter är ca 15år gammal snart startar på första rycket, dessa tillverkas även i USA idag. De dyraste maskinerna tillverkade man i Japan, dessa var de bästa som hade kardandrift men det blev väldigt dyrt att tillverka i Japan så därför lade man ut till andra länder, och den jag har har simpel remdrift. De dyrare varianterna tillverkas i Japan. Så är det ofta med bilarna också, och de lite lyxigare/dyrare varianterna tillverkas i Japan fortfarande tex Lexus, med undantag för Lexus RX som också tillverkas i Ontario Canada för Nordamerikanska marknaden. Jag har för mig att man även ska börja bygga Lexus ES också i USA om jag inte minns fel. Men man är ytterst försiktig med detta då man är rädda om kvanlitets ryktet. De är ena jävlar på att bygga motorer Honda. Har även två st Tanaka en gammal röjsåg som snart är ca 22år samma här startar blixtsnabbat, nu är Tanaka uppköpt av Hitachi som jag köpte en grästrimmer av nu i sommras till frugan, samma sak här väldigt lättstartad. Ska man har trädgårdsredskap kan jag rekommendera dessa japanska grejor mycket tillförlitliga och lättstartade, inget som vissa Husqvarna och Jonsred grejor som kan vara nöjävliga att få igång och lynniga, samma sak med motorsågar har en Echo som är 23år gammal, denna såg har varit enastående till skillnad mot Husqvarna och Jonsredsågar jag har. Rekommenderas!

Har en Husqvarna typ riderklippare en "proffmaskin" med servostyrning och med en 18hk Kawasaki motor som man har på de dyraremaskinerna, inget Briggs o Stratton här inte!! Har man vant sig med kvalitet så är det uteslutet........

#10
2014-11-10 02:50

Jag blir lite orolig Shogun. Hur många motorsågar har du egentligen? :O

#11
2014-11-10 19:27

Motorsågsmassakerns Shogun? ;-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.