Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Nya problem med gamla modeller

7 november 2014
Det blev ingen heljapansk test till slut. Men Mazda3, Skoda Rapid Spaceback och Nissan Pulsar är kanske inte så dumt det heller.
"I det läget drabbades testlaget av en lätt panik; tidigt på måndagen efter skulle testet påbörjas."

Det är inte alltid man får som man vill – tyvärr. För mig sprack nyligen den fina idén att i ett test tussa ihop tre japanska utmanare i Golf-klassen för att kolla vad de har att erbjuda.
 
Tanken var att låta nya Nissan Pulsar gå en match mot Mazda3 och den nyligen uppgraderade Honda Civic. Men någonstans gick något fel och när vi hämtat ut Hondan upptäcktes snabbt att det inte var den ansiktslyfta modellen; den som visades på bilsalongen i Paris och börjar säljas i februari-mars nästa år. 
 
Att i det läget testa ”gamla” Civic, en bil som snart inte finns till salu, är förstås inte särskilt givande. Bilen kommer ju överhuvudtaget inte gå att köpa om några månader.        
 
I det läget drabbades testlaget av en lätt panik; det var fredag förmiddag och tidigt på måndagen efter skulle testet påbörjas. En vild jakt på ett alternativ till Civic inleddes och till slut fick vi napp på en Skoda Rapid Spaceback. Därmed sprack det japanska temat…
 
Men, å andra sidan, Skodan är inget dåligt alternativ. Den har det mesta som krävs för att ge de båda japanerna en tuff match. Fast hur det slutligen gick i testet avslöjas i inte här, utan först i nummer 17 av papperstidningen som kommer ut början av december.

Då vet vi om Pulsar höjer pulsen…